Львівські «Електрони» подорожчали, поки за них судилися

Вівторок, 6 вересня 2016, 13:43
Львівський комунальний перевізник АТП-1 після чотирьох місяців судової тяганини уклав договір з СП «Електронтранс» на постачання нових низькопідлогових автобусів.
Львівські «Електрони» подорожчали, поки за них судилися

Цьогоріч один автобус коштуватиме місту на 1,2 млн грн дорожче, ніж у минулому році. Відповідна інформація оприлюднена у «Віснику державних закупівель».

У січні АТП-1 оголосило конкурс на постачання 55 низькопідлогових автобусів загальною вартістю 200 млн грн, на який подали пропозиції чотири фірми. Переможцем торгів став львівський «Електронтранс». Однак інший учасник торгів – ТОВ «УкрЄвроМАЗ» – оскаржив результати тендеру. 20 квітня Антимонопольний комітет скасував тендер львівського комунального АТП-1 на закупівлю 55 низькопідлогових автобусів, а переможець торгів «Електронтранс» оскаржив таке рішення АМКУ в суді. Справа пройшла кілька судових інстанцій і у серпні Київський апеляційний адмінсуд врешті визнав протиправним скасування тендеру.

В умовах конкурсних торгів зазначалося, що 55 низькопідлогових автобусів виробник має передати АТП-1 до кінця 2016 року. Проте через судову тяганину, яка тривала близько чотирьох місяців, остаточний термін постачання автобусів наразі невідомий. Остаточної дати постачання автобусів у договорі з «Електронтрансом» не вказували, її мають визначити після того, як АТП оплатить першу частину вартості автобусів.

Попередні десять автобусів «Електронтранс» виготовив приблизно за дев’ять місяців – у вересні 2015 року виробник переміг на конкурсних торгах, а автобуси місту були передані наприкінці травня 2016 року.

Крім того, вартість одного автобуса «Електрон» за рік зросла на 1,2 млн грн – з 3,6 млн грн до 4,8 млн грн. Загальна вартість 55 автобусів тепер становить 264 млн грн, проте у бюджеті Львова на закупівлю автобусів цьогоріч передбачено 200 млн грн. За словами Ярослава Іванця, місту доведеться або виділити додаткові кошти, або придбати менше автобусів. Який з цих варіантів обрати, має вирішити міська рада.

Нові автобуси за своїми характеристиками не відрізнятимуться від десяти вже придбаних «Електронів». Зокрема, у них не встановлятимуть кондиціонери.

У попередні роки Львів придбав у «Електронтрансу» п’ять тролейбусів, два трамвая та перший в Україні електробус, ще п'ять тролейбусів та сім трамваїв місто отримає цьогоріч. За п'ять тролейбусів місту довелося заплатити на 6,65 млн грн більше, ніж планувалося.

comments powered by HyperComments