Львівські перевізники вимагають скасувати пільговий проїзд для пенсіонерів

Вівторок, 6 вересня 2016, 10:20
Водії та підприємці, які працюють на субпідряді, вимагають від міських властей негайно розв'язати питання з перевезенням пільгових категорій пасажирів.
Львівські перевізники вимагають скасувати пільговий проїзд для пенсіонерів

З цього приводу у Львівській міській раді відбулася чергова зустріч з перевізниками, водіями, громадськими активістами. Зокрема, висловлювалися думки, аби скасувати пільговий проїзд у громадському транспорті пенсіонерам та інвалідам 3-ї групи.

Також прозвучала ідея, аби громадський транспорт у Львові був поділений на експрес-маршрути та автобуси загального користування. Проїзд у експрес-маршрутах запропонували зробити платним для усіх, а в автобусах загального користування – безплатним для пільговиків. На думку місцевих експертів, такий вихід змусить пільговиків платити за проїзд, бо на них усіх банально не вистарчить транспорту.
Безумовно, спочатку може виникнути хаос і тиснява. Але згодом усі знайдуть собі місце, хтось буде платити, бо вважатиме час і комфорт важливішим, а хтось їздитиме комунальним транспортом. Єдина річ у тому що усе взаємопов'язано і збільшення комунального транспорту потягне за собою неминуче зменшення пасажирів у маршрутках. Відповідно перевізники все одно будуть незадоволені, бо те на те й вийде.

Наприклад, у Польщі в деяких містах комунальні автобуси і трамваї повністю безкоштовні для усіх. Але їх настільки мало, що більшість воліє заплатити у приватному автобусі, аніж чекати годину на комунальні. Відповідно кожен вид транспорту має своїх пасажирів. І усі задоволені.

comments powered by HyperComments