Україна – Ісландія: скромний дебют Андрія Шевченка

Яша Томський  |  Вівторок, 6 вересня 2016, 01:22
Андрій Шевченко провів свій перший матч у якості головного тренера національної збірної. Перший млин комом, чи перший ком млином, але цей матч був відбірковим у турнирі до ЧС-2018.
Україна – Ісландія: скромний дебют Андрія Шевченка

Щоправда, тренерський дебют зіркатого футболіста наживо ніхто не бачив – хіба що в «ящику»: свого часу за вболівальницьки гріхи УЄФА постановив проводити, зокрема, матч Україна – Ісландія за порожніх трибун. Тому замість вболівальників на матчі розгорнули найбільший прапор України в світі. Порожні трибуни були накриті полотнищем 60х40 метрів, що, подейкують, увійде до Книги якихось там рекордів. Взагалі-то ФФУ хотіла вести трансляцію матчу з фан-зони на стадіон. Було навіть звернення до УЄФА, мовляв, давайте транслювати інтершум фан-зони на трибуни стадіону. Подібні прецеденти в історії футболу вже були. УЄФА відмовила. А між тим, від фанзони до «Олімпійського» рукою подати. І якщо б 10 тисяч горлянок гаркнули б разом, хлопці почули б, що 12-й гравець є, просто його нехороші люди не пустили!

Збірна України досить впевнено розпочала гру, повністю взявши м'яч під свій контроль. Але нічого більше українці у перші хвилини гостям поля не запропонували, а ті, знахабнівши вже до п'ятої хвилини, зуміли вкотити гола у першій же атаці: такий собі Фіннбогасон увірвався в штрафну збірної України зліва, опинившись один на один з П'ятовим, пробив із забійної дистанції – м'яч влучив у Кучера, але відскочив назад до Фіннбогасона, який, хоч і перебував під дуже гострим кутом до воріт, зумів досягти мети – 0:1.

Збірна України практично відразу ж мала шанс зрівняти рахунок: за дві хвилини Коноплянка потужньо пробив низом з лінії штрафного, і м'яч пролетів у міліметражі від поперечини. Щоправда, й ісландці запросто могли збільшити показники, коли у простій ситуації кашу заварив Кучер: футболіст «Шахтаря», перебуваючи в своїй штрафній, взяв, та й віддав м'яч в ноги Бодварссону. Тому, звісно, нічого не лишалося, як наносити удара по воротах українціву із забійної дистанції – П'ятов зумів зреагувати, але відбив м'яч прямо перед собою, і вже згаданий Бодварссон грав на добиванні, проте примудрився не влучити у ціль.

Надалі на полі була якась «вата» без особливої ​​гостроти. І все-таки збірна України зуміла ще в першому тайм зрівняти рахунок. Сталося це на 41-й хвилині, коли Ракицький завдав потужнього удару з 25-ти метрів, а Халлдорссон відбив перед собою. Та у центрі штрафної Ярмоленко підхопив м'яч і другим дотиком відправив його у мережу. 1:1.

По перерві, як казав один горезвісний «журналіст», «впрочєм, нічєво новово». Збірна України випробовувала трабли зі створенням гостроти в атаці, продовжуючи припускатися помилок в обороні. Одна з них ледь не призвела до виходу Фіннбогассона на П'ятова. А на 61-й хвилині зустрічі почалися якісь розбірки з подачею кутового, і Зінченко виніс м'яч практично з лінії воріт.

Реальний шанс здобути перемогу був на 82-й хвилині, коли у штрафному збірної Ісландії був збитий Бутко, і арбітр без вагань призначив пенальті. Але Коноплянка виявився поганим маршрутизатором: пробиваючи з «крапки», адресував м'яч у поперечину. Інших гольових можливостей у збірної України в час, що залишився, просто не було.

Так і записали: 1:1.

comments powered by HyperComments