У Львові бійці-добровольці прийшли вимагати пільг до ОДА (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 1 червня 2016, 11:21
Бійці добровольчих батальйонів вийшли на пікет до ЛОДА з вимогою присвоєння їм пільг.
У Львові бійці-добровольці прийшли вимагати пільг до ОДА (ФОТО)
У Львові бійці кількох добровольчих батальйонів пікетують сесію обласної ради. Воїни вимагають, аби обласні депутати прийняли рішення про визнання добровольців учасниками АТО.
 
Біля стін Львівської обласної ради зібрались кілька десятків бійців з "Айдару", "ОУН", "Правого сектора" та "УДА". Воїни не задоволені тим, що їх досі не визнали учасниками АТО, а це значить, що на пільги вони претендувати не можуть: 
 
"Зараз держава не опікується добровольцями, тому ми починаємо знизу, ми просимо депутатів Львівської обласної ради, щоб вони взяли на себе ініціативу і визнали факт, що на території Львівської області є добровольці, що їх сотні і ними також потрібно займатися. На Івано-Франківщині рішенням облради надано статус людям, тобто визнано факт і з обласного бюджету починають виділяти кошти для надання певних пільг. В Україна діє закон про статус ветеранів війни, який регламентує процедуру надання пільг і їхні розміри, але він поширює дію на офіційних працівників ЗСУ, а щодо добровольчого руху законодавець не просунувся", - запевнив учасник пікету Ярослав Мандрук. 
 
Вигукуючи патріотичні гасла та тримаючи прапори у руках, пікетувальники передали своє звернення у обласну раду, де чиновники пообіцяли детально розглянути вимоги бійців. 
comments powered by HyperComments