У Львові відзначають 90-річчя Бориса Возницького гучною прем`єрою (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 19 квітня 2016, 17:07
У Львівській галереї мистецтв відбулась презентація виставки, присвяченої ювілею великого Українця.
У Львові відзначають 90-річчя Бориса Возницького гучною прем`єрою (ФОТО)
У Львові музейники предствили експозицію "Музей – моє життя", присвячену 90-річчю Бориса Возницького. На відкриття завітали представники влади міста та області, а також десятки друзів Бориса Возницького, які знали його особисто. 
 
«Було кілька варіантів побудови експозиції. На остаточному ми зупинились у лютому. Ідея була достатньо новаторською, але ми вибрали саме її, бо робили виставку не про архівну постать, не про пам’ятник, а про живу людину. Про людину, з якою ми пропрацювали, ми – його соратники. В підготовці керувалися його настановами, одна з них – не боятися. Він був відкритим до сучасних ідей. Ми вирішили піти вслід. Думаю, ця виставка йому сподобалася б», – зазначила куратор експозиції Наталія Філевич. 
 
Експозиція умовно поділена на сектори життя пана Бориса: роки експедицій, часи боротьби за замки, період виставок та наукової діяльності. Також тут можна побачити чимало портретів та життєвих кредо Возницького й його останню прижиттєву виставку. 
 
Виставка також включає у себе особисті речі з життя Українця й архівні світлини, багато з яких демонструються широкому загалу вперше.
comments powered by HyperComments