У Львові активісти вимагали звільнення генпрокурора Віктора Шокіна (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 28 березня 2016, 13:45
Під львівською прокуратурою зібрались активісти різних громадських організацій, вимагати відставки Шокіна.
У Львові активісти вимагали звільнення генпрокурора Віктора Шокіна (ФОТО)

Сьогодні, 28 березня, під прокуратурою Львівської області відбулася акція з вимогою звільнення генерального прокурора України Віктора Шокіна. 

"Перш за все, ми вийшли сьогодні в підтримку наших колег з інших громадських організацій, які проводять аналогічні акції в Києві та багатьох інших містах України. Завтра Верховна Рада буде розглядати питання щодо відставки Шокіна. Це питання на вустах уже багато місяців, але жодних дій не робиться. Ми бачимо, що повністю саботується боротьба з корупцією. І тих людей, які намагаються зробити якісь кардинальні реформи, починають переслідувати", - заявив один з організаторів акції Сергій Круглов. 

Попри вимоги протестувальників, аби до них вийшов в.о прокурора Львівської області Мирон Тиховський, він проігнорував їхні вимоги. Натомість, до людей вийшов  заступник прокурора Львівської області Олег Соболь і повідомив, що прокурор перебуває на важливій нараді, але всі вимоги та запитання він обов`язково передасть Тиховському. 

"Ми вважаємо, що Тиховський вчинив дуже ганебно, підписавши того листа. У нього немає своєї позиції, якщо він це робить. А людина без позиції і без відстоювання інтересів громади, напевно, не має права бути керівником такої серйозної структури", - додала керівник ГО "Варта 700" Наталія Шелестак.
 
У рамках акції Мирону Тиховському активісти також передали курячі яйця, адже, на їхнє переконання, йому бракує своїх, аби приймати відповідні до ситуації рішення.
 
Окрім Львова, акції за відставку Шокіна відбувались сьогодні у Києві, Харкові, Черкасах, Луцьку, Тернополі та Житомирі. 
comments powered by HyperComments