До Міжнародного дня людини з синдромом Дауна у Львові навчили діток розмальовувати пряники (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 21 березня 2016, 14:20
21 березня у всьому світі відзначають день Сонячних людей, до заходів приєднався і Львів.
До Міжнародного дня людини з синдромом Дауна у Львові навчили діток розмальовувати пряники (ФОТО)

Сьогодні, 21 березня, у Львові з нагоди Міжнародного дня людини з синдромом Дауна діток запросили до участі у акціях, де можна було навчитись розмальовували пряники, готувати піцу чи майструвати фігурки з повітряних кульок. 

Організаторами цьогорічних заходів для Сонячних людей стали ГО "Батьки Джерела", БО "Центр Даун-синдром "Промінчик" і НРЦ "Джерело".

Усіх учасників умовно поділили на вікові категорії, де наймолодші учасники акції вирушили до майстерні пряників "Юрашки", де з допомогою батьків створювали власний ексклюзивний дизайн розмальовки пряника:

"Ми радо відвідуємо подібні акції, адже в нашій країні не так багато реальної інформації поширюється стосовно дітей з синдромом Дауна і якби не мій досвід життя закордоном, я би шість років тому теж певно не знала що маю робити. На щастя, дітки з синдромом Дауна не настільки сильно відрізняються від звичайних дітей й більшість із них здатна ходити у звичайні садки та школи. Ми всіляко намагаємось ламати стереотипи про наших діток й максимально соціалізувати їх", - розповіла "Справжній Варті" мама 6-річного Дані пані Оля.

Варто знати: Синдром Дауна діагностують у середньому раз на 700 пологів . Наведена статистика однакова у всьому світі та не залежить від географічних і соціальних умов , раси або національності .

 

 

 

comments powered by HyperComments