До 202-ої річниці з Дня народження Тараса Шевченка у Львові до пам`ятника Кобзаря поклали квіти (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 9 березня 2016, 12:01
9 березня близько сотні львів`ян зібрались на площі перед пам`ятником Тарасові Шевченку, аби разом відзначити 202-гу річницю з дня народження великого поета.
До 202-ої річниці з Дня народження Тараса Шевченка у Львові до пам`ятника Кобзаря поклали квіти (ФОТО)

Сьогодні, 9 березня, львів`яни та гості міста зібралися біля пам’ятника Тарасові Шевченкові, аби разом відзначити 202-у річницю від дня народження неперевершеного батька українського народу Тарас Шевченка. 

Аби вшанувати Кобзаря, у центрі міста зібрались не лише влада міста та місцева еліта, а й пересічні львів`яни, яким близька тема творчості поета й чимало із них знають Шевченкові рядки напам`ять:

"Поки була молода, то знла віршів зо двадцять Тараса, зараз вже роки не ті, але "Заповіт" чи "Катерину" добре знаю і нині. Сюди приходжу щоберезня у цій порі, бо так мають робити всі свідомі українці у своїх містах", - розповіла пані Ольга, яка також долучилась до урочистого святкування дня народження Шевченка. 

"Є люди, які не просто є величними постатями, які репрезентують Україну світові, а люди, які створили Україну як сьогоднішню державу, хоча їх відділяє від сьогодення два сторіччя. Шевченко один із таких стовпів, на яких тримається держава Україна. Справа навіть не в його поетичному слові чи художньому таланті, а в тому, що він від плоті і крові є українцем. Ми повинні його знати і шанувати", - звернувся до всіх пристуніх голова львівської ОДА Олег Синютка. 

Покладанням квітів та урочистим віче святкування Шевченкових днів у Львові лише розпочалось. У святковій програмі заходів також плануються концерти та тематичні виставки. 

comments powered by HyperComments