Львівські феміністки вийшли на вулиці міста з акцією "Чому мені потрібен фемінізм?" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 8 березня 2016, 21:08
8 березня львівські активістки та активісти вийшли на інформативну акцію-воркшоп.
Львівські феміністки вийшли на вулиці міста з акцією "Чому мені потрібен фемінізм?" (ФОТО)

Сьогодні, 8 березня, у Міжнародний день боротьби за жіночі права (а у пострадянських країнах день весни та жіночності), у Львові зібрались десятки активістів та активісток, аби провести акцію-воркшоп "Чому мені потрібен фемінізм?"

Учасники акції підготували численні інформативні плакати та гасла, а також акцентували уваги перехожих на важливості висловлення проблем, які стосуються ролі жінки у суспільстів. 

"Хочемо відзначити політичний контекст 8 березня, озвучити актуальні потреби та проблеми наших громадянок, привернути увагу до фактів щоденної дискримінації та гендерної нерівності в сучасній Україні", - йдеться у повідомленні організаторів. 

"У житті кожної людини, яка помічає несправделивість та дискримінацію у різних сферах, настає момент, коли приходить розуміння, що фемінізм - це не страшно, а навпаки дуже корисно не тільки у інтересах жінок, а й чоловіків. Адже він спонукає світ стати вільнішим, а саме вільним від насильства, подвійних стандартів та стереотипів. Наслідком такої нашої акції мав би стати, наприклад, той факт, аби президент України не вітав українських громадянок зі святом весни та краси, а коректно б відзначав Міжнародний день солідарності жінок у боротьбі за свої права та наголошував на тому, що це свято - не радянський пережиток, а день, який відзначає вся свідома міжнародна спільнота", - розповіла "Справжній Варті" активістка "Феміністичної майстерні" Ліля Тулупенко. 

 

comments powered by HyperComments