У львівській книгарні "Є" відбулась зустріч із охоронцями аеропортів Донецька та Луганська - кіборгами (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 1 березня 2016, 20:27
У приміщенні львівської книгарні "Є" відбулась довгоочікувана зустріч із вже легендарними кіборгами.
У львівській книгарні "Є" відбулась зустріч із охоронцями аеропортів Донецька та Луганська - кіборгами (ФОТО)
У рамках мережевого проекту Книгарні «Є» «Війна», а також проекту «Історичні діалоги», захисники Донецького і Луганського аеропортів вперше публічно ділилися своїми спогадами про російсько-українську війну.
 
У заході взяли участь участь захисники Донецького та Луганського аеропортів Дмитро Баховський і Тарас Личко. Кожен з них має своє власне бачення тих подій  та шляхи їх вирішення. 
 
Молодший сержант, командир відділення 80-ї аеромобільної бригади ЗСУ Дмитро Баховський та боєць 80-ї аеромобільної бригади свободівець Тарас Личко розповіли про те, що лишилося за кадром під час захисту аеропортів у Донецьку та Луганську.
 
"Коли ми потрапили у донецький аеропорт, то навичок як таких не було, були тільки інстинкти, усі це розуміли і дуже швидко вчилися. Пригадую безкінечну кулеметну стрічку, ми сиділи і цілодобово заряджали патрони. Держава не забезпечувала бійців пристроями нічного бачення, усе трималося на волонтерах. Тяжко воювати і стріляти в темноті: ти не бачиш прицільної планки, тебе коригує людина, яка стоїть із тепловізором… Ти ніби у 1941 році воюєш", - поділився своїми враженнями від пережитого Дмитро.
 
"Нас неочікувано зняли з-під Слов'янська та привезли у табір до міста Ізюм, де були тільки намети, без матраців та каріматів. Під ранок, коли нас уже мали відправляти у луганський аеропорт, волонтери підвезли 50 комплектів форми та берци, бо наші були вже дуже зношені. Ми своїм ходом добралися до міста Чугуїв, нас там помістили на три військові літаки, в кожен з яких помістили три БТР і десь до 50 військовослужбовців. Ми три рази заходили на посадку, аеропорт у цей час дуже щільно обстрілювали бойовики, злітно-посадкові вогні не запалювали, тому ми не могли в цей день приземлитися. Вночі таки приземлилися, однак не у луганському аеропорту, а у Мелітополі. Нас завезли у підсобні приміщення в цьому військовому аеродромі. Наступного дня зранку ми таки успішно приземлилися у Луганську. Одразу через 12 годин вслід за нами летіли ті ж самі літаки, які висадили нас. На борту у них були бійці 25-ї бригади. Перший літак приземлився, а другий збили… Аеропорт на той час був замінований, ми були в оточенні бойовиків. Згодом вирушили на пошуки уламків збитого літака. Нам пощастило, а може, навмисно нас не рухали, щоб ми могли повідомити всій Україні, що відбулося", - розповів пристунім захисник Луганського аеропорту Тарас.

 

comments powered by HyperComments