У Львові переселенці з Донбасу вийшли на вулиці міста з плакатами у руках (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 2 березня 2016, 12:07
Переселенцям з Донбасу набридло просто чекати склавши руки.
У Львові переселенці з Донбасу вийшли на вулиці міста з плакатами у руках (ФОТО)

У Львові відбулась акція переселенці з Донбасу, які прийшли до міської ради Львова, аби заявити про те, що їхніми проблеами влада займаєтсья лише на паперах.

Люди, які сім`ями мушені були покинути своє звичне місце проживання на Сході України заявляють, що попори те, що більшість із них живе у Львові  вже два роки, але ані обіцяних пільг, ані належної допомоги з житлом та роботою вони не отримують. 

"Ми прийшли сюди для того, щоби наша держава звернула на нас увагу, оскільки без її підтримки ми, переселенці, не зможемо вирішити головну проблему – житло. Так, ми знайшли роботу, влилися в суспільство, але придбати квартиру чи збудувати будинок самотужки ніколи не зможемо. А щомісячна орендна плата занадто висока. Тож, сподіваюся, держава повернеться до нас обличчям і запропонує житлову програму та безвідсоткові кредити", - розповіла переселенка Надія Нещаденко.

"Нам виділили 22 земельні ділянки в селі Вороців, але для того, щоб розпочати будівництво, треба прокласти комунікації, а на це потрібні неабиякі кошти. Отже, зараз ми шукаємо інвесторів, які допоможуть здійснити цей проект, бо серед нас є багатодітні сім’ї, пенсіонери, які не мають грошей, а державна фінансова підтримка замала для цього – лише 440 грн на дорослу людину, яка працює, і 880 грн для дитини", - додала жінка. 

Внутрішньо переміщені люди відверто зізнаються, що вже втомились чекати виконання обіцянок від влади, але просто сидіти та нічого не робити - теж не вихід, то така акція - це спосіб нагадати про себе та свої проблеми. 

comments powered by HyperComments