У Львові відкрили меморіальну дошку Кузьмі Скрябіну (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 6 лютого 2016, 12:57
6 лютого у приміщенні Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України (вул. Мечнікова, 16а) урочисто відкрили меморіальну дошку Андрія Кузьменка
У Львові відкрили меморіальну дошку Кузьмі Скрябіну (ФОТО)

Сьогодні, 6 лютого, у Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України, що на вул. Мечнікова, 16а, відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Андрія Кузьменка. 

Окрім прикордонників різного рангу участь у заході взяли батьки Кузьми та його друзі, серед яких Ірина Ткач, Василь Вірастюк та Олег Турко.

"Багато прикордонників вважають Кузьму своїм. Чому своїм? Тому що прикордонник це не просто професія, це стан душі. А душа Кузьми була прикордонною... Ми зібралися тут не просто так, а тому що він написав гімн усьому західному регіональному управлінню – це його пісня "Західний кордон", - зазначив у своїй промові голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко.

У ході відкриття всі присутні мали змогу також переглянути унікальні кадри з особистих архівів прикордонників, до яких так часто любив навідуватись Андрій. Також вперше для загалу були продемонстровані кадри програми "Кордон держави", ведучим якої у 2010 році був Кузьма, але яка так і не вийшла на екрани. 

Червоною ниткою відкриття меморіальної таблиці Андрію Кузьменку стало переконання артиста, що патріотизм повинен бути не показним, адже толку з іржавих та кривих парканів пофарбованих у синьо-жовті кольори мало...

 

 

comments powered by HyperComments