У Львові бійці добровольчих батальйонів вийшли на акцію підтримки своїх затриманих побратимів (ФОТО)

Понеділок, 11 січня 2016, 13:41
11 січня під пам`ятником В`ячеславу Чорнволу зібрались бійці з добровольчих батальйонів.
У Львові бійці добровольчих батальйонів вийшли на акцію підтримки своїх затриманих побратимів (ФОТО)

Сьогодні, 11 січня, у центрі Львова неподалік пам’ятника В’ячеславу Чорноволу кілька екс-бійців добровольчого батальйону "Торнадо" вийшли на акцію підтримки бійців свого бтальйону, які зараз перебувають під слідством.

"Сьогодні в Оболонському районному суді столиці оголошено закритий суд над командиром роти «Торнадо» Русланом Онищенком та сімома бійцями, троє з яких родом зі Львова та області. Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що має всі докази для обвинувачення та вироку над військовими. Наш адвокат також розглядав справу й не бачить жодного прямого доказу проти бійців "Торнадо". Через це засідання суду є закритим", - зазанчив рядовий боєць добровольчого батальйону "Торнадо" Олександр Короков з позивним "Фарт".

Боєць запевнив усіх присутніх, що не вірить у ті злочинні діяння, які приписують його екс-колегам, адже вони разом тривалий час воювали піч-о-пліч і він знає кожного із них особисто. У тому разі,коли підозра виявиться правдивою, суд мусить бути відкритим та максимально прозорим, аби кожен знав і розумів за що несе покарання. 

Організатори події взялись збирати підписи під зверненням на підтримку своїх побратимів, аби у такий спосіб забезпечити їм прозоре слідство.

Акція на підтримку бійців не залишилась поза увгою обласної влади: до людей вийшов аступник голови Львівської ОДА Андрій Корнат й запевнив, що звернення буде оперативно зареєстровано та передано у відповідні інстанції: 

"Далі звернення буде адресовано правоохоронним органам. Зрозуміло, для того, щоб вони звернули увагу на такі речі, які, на думку громадськості, мають непрозорий характер. Ми змушені будемо звернутися з листом, щоб звернути увагу на цю проблему. Бо це правильна ініціатива, це правильна дія – вимагати від суддів прозорого судочинства", - сказав  Андрій Корнат.
 
Додамо, що у березні 2015 року було розпочто кримінальне провадження за фактом створення бійцями "Торнадо" злочинної організації, яка за словами прокурара  винна у цілій низці злочинів різної важкості.
comments powered by HyperComments