У Львові відкрили пам`ятну дошку видатній поетесі та дисидентці Ірині Калинець (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 25 грудня 2015, 16:34
25 грудня у Львові на вул. Замарстинівській, 11, з`явилась меморіальна дошка на честь видатної українки.
У Львові відкрили пам`ятну дошку видатній поетесі та дисидентці Ірині Калинець (ФОТО)

Сьогодні, 25 грудня, при вході у середню загальноосвітню школу №87, що на вул. Замарстинівській, 11, урочисто відкрили меморіальну дошку на честь відомої української  письменниці та дисидентки Ірини Калинець.

Аби вшанувати велику українку на події зібрались не лише близькі та учні школи, а й еліта та влада міста. Чоловік Ірини Калинець під час свого виступу зазначив наступне: "Нещодавно однокласниці Ірини передали мені невідомі мені раніше її ранні вірші, які вони писала ще у перших класах школи. Ще колись наші партизани, які ховались по лісах, потребували її слова, й вона передала ті вірші їм туди через родину", - розповів Ігор Калинець. 

Серед присутніх нині тут був також Іван Вакарчук, який висловив ініціативу присвоєння школі №87, де навчалась пані Ірина, її імені. Також професор висловив сподівання, що незабаром у місті з`язвиться і вулиця імені цієї яскравої  українки. 

"Такі люди, як Ірина Калинець заслуговують не лише пам'ятної дошки чи назви вулиці. Вони заслуговують на те, щоб їхні імена та долі вивчалися в кожній школі. Бо завдяки таким людям ми маємо нашу державу", - додав заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний.

Варто знати: Ірина Калинець - відома українська поетеса, активістка українського національного та правозахисного руху, дисидентка, художниця. 

 

 

comments powered by HyperComments