У Львові відкрили оновлений сквер Гідності (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 11 грудня 2015, 18:46
11 грудня у одному із спальних районів міста відкрили перший інклюзивний громадський простір.
У Львові відкрили оновлений сквер Гідності (ФОТО)

Сьогодні, 11 грудня, мешканці Сихова представили Львову унікальний для міста сквер - громадський простір Сквер Гідності, що знаходиться на пр. Червоної Калини, 109.

Презентований сквер - це перша у місті зелена зона, в облаштуванні якої від початку й до кінця брали участь мешканці прилеглих будинків, а не певні організації чи влада міста. 

У оновленому сквері вперше облаштували тактильну плитку, висадили півтора десятки дерева, встановили пандуси та численні лавки різного типу для найкращої комунікації між відвідувачами скверу. Таким чином, сквер став доступний для всіх, у тому числі й для маломобільних груп (батьків з колясками, людей в інвалідних візках та осіб з інвалідністю зору).

"Ми вирішили, що не варто боротись "проти" й тому боримось "за" сквер, але проти незаконної забудови на цьому місці. Ми облаштовуємо тут спільний гарний простір і те, що є нині - це проміжний етап, якого нам вдалось досягти за півтора роки. Це вперше самі мешканці є ініціаторами та виконавцями подібного проекту у Львові. Мешканці здавали власні кошти, шукали спонсорів, просили підтримки у Сихівської адміністрації й ось все те, що нам вдалось досягнути на сьогодні ", - розповіла "Справжній Варті" мешканка найближчого до скверу Гідності будинку та голова ГО "Кращий Сихів" Наталя Піпа.

Організатори скверу Гідності наголошують: презентоване нині - лише початок. У планах вже у наступному році продовжити благоустрій території, а на це, за приблизними підрахунками, знадобиться ще 1,5 млн. грн. 

comments powered by HyperComments