У сквері св.Юра замість обіяцних 9 дерев зрізали 16. Активісти заблокували роботу (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 8 грудня 2015, 20:23
Сьогодні у Львові активісти ініціативи «Врятуй сквер св. Юра» вчергове зупинили роботи із будівництва дороги у парку.
У сквері св.Юра замість обіяцних 9 дерев зрізали 16. Активісти заблокували роботу (ФОТО)

Причиною цього, за словами активістів стали відсутність необхідних документів у робочих, а також те, що було зрубано більшу кількість дерев, аніж узгоджено. Зокрема, згідно мирової угоди між ЛМР та активістами, у сквері мали зрізати 9 дерев, а в результаті зараз можна нарахувати 16 свіжих пнів. Відтак, учасники акції протесту та мешканці зупинили роботи і викликали поліцію.

Як відомо, на площі св.Юра триває прокладання дороги для громадського транспорту та тролейбусної мережі.

Активісти обіцяли і надалі проводити блокування, допоки не буде скориговано проект дороги відповідно до мирової, не буде паспорту проекту на сайті ЛМР і на місці робіт і не буде офіційної заяви від ЛМР з поясненнями причин порушення мирової угоди зі сторони ЛМР та визначення відповідальних.

Водночас, як запевняють робітники, під бензопилу потрапили лише ті дерева, через які будівництво  дороги було б не можливим. До того ж, за їхніми словами, частина цих дерев були трухлявими. Натомість, у Львівській міській раді пообіцяли щодо цього провести службове розслідування.

Нагадаємо, раніше у мерії запевняли, що у сквері св. Юра зріжуть лише аварійні дерева. Однак 12 листопада до скверу прибули працівники ЛКП «Зелений Львів», які не дочекавшись чиновників Львівської міськради, розпочали зрізання зелених насаджень. Тоді мешканці та небайдужі активісти зупинили рубку дерев та організували чергування. А 3 грудня ГІ «Врятуй сквер Св. Юра» підписала мирову угоду із Львівською міською радою і у сквері відновили роботи. 

comments powered by HyperComments