Учасники АТО та їхні сім`ї пікетують ЛОДА (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 8 грудня 2015, 10:58
Учасники АТО з міста та області влаштували пікет під стінами Львівської ОДА.
Учасники АТО та їхні сім`ї пікетують ЛОДА (ФОТО)

Сьогодні, 8 грудня, вже о 8:00 ранку до Львівської обласної державної адміністрації почали сходитись учасники АТО, члени їхніх сімей, а також представники громадськості міста. 

Кілька сотень обурених громадян прийшли під стіни ЛОДА  вимагати зустрічі та пояснень від губернатора Львівщини Олега Синютки. Головною своєю претензією пікетувальники назвали відсутність обіцяного раніше координованого Центру допомоги учасникам АТО.

Люди вимагали переобрання керівника центру, прозорого голосування, забезпечення нормальної роботу Центру,  а також створити моніторингові комітети з питань АТО при ЛОДА, ЛМР та управлінні Держгеокадастру Львівської області.

"Керівником центру поставили людину, може вона є і хороша, він є волонтер, але чому нас постійно сварять з волонтерами? Поміж нами розсіюють війну. Нам цього не потрібно, бо нам відомо, що зробили волонтери для учасників АТО, але і ми – учасники АТО – знаємо собі ціну і будемо знати її завжди. На сьогодні центр не створений. В кулуарах, за закритими дверми погоджуються люди і нам не зрозуміло чому. Перший раз задали запитання, другий, третій, але відповіді немає. Я хотів і я погодив. Що це таке? Чому не погоджуєте це питання з учасниками АТО? Насамперед, у центр мають прийти і стати во главі учасники АТО. Якщо їм буде потрібна допомога, то вони прийдуть до громадських організацій і скажуть: "Допоможіть". І вони прийдуть і стануть нам допомагати", - заявила координатор пікету та представник громадської організації "Соціальний захист учасників АТО м. Львів" Леся Турашвілі.

"Ми всі тут через звичні вже питання: бюрократичний набір документів й ігнорування. Мав би вже бути центр, який би мав прекрасно скоординувати ці всі питання. Сьогодні дехто хоче висвітлити ситуацію таким чином, що є конфлікт чи то між волонтерськими середовищами, чи між учасниками АТО. Насправді жодного конфлікту немає. Єдине питання до представників адміністрації, як я розумію, це коли ж все таки запрацює Центр допомоги учасникам АТО і щоб всі учасники бойових дій та всі сім`ї поранених та загиблих отримали належну допомогу", - сказав керівник громадської ініціативи "Рабів до Раю не пускають"  та колишній регіонал Іван Спринський. 

А от у Центрі допомоги учасникам АТО у Львівській області стверджують, що організований мітинг має провокаційний характер та не відображає реальну картину подій.

Після кількагодинного віче під стінами ЛОДА представники АТО та громадськості таки провели зустріч з Олегом Синюткою, який запевнив усіх присутніх у тому, що робить все від нього залежне, аби вирішити озвучені проблеми та створити окрему телефонну лінію для питань пов`язаних з АТО.

 

 

 

comments powered by HyperComments