У львівському театрі до річниці Голодомору влаштували тематичну інсталяцію "НЕ ВРОДИЛО?!" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 28 листопада 2015, 20:16
28 листопада Перший академічний український театр для дітей та юнацтва влаштував цілу серію меморіальних подій.
У львівському театрі до річниці Голодомору влаштували тематичну інсталяцію "НЕ ВРОДИЛО?!" (ФОТО)

Сьогодні, 28 листопада, у день, коли вся країна поминає усіх тих, хто загинув у наслідок 3-ох хвиль Голодомору на українських землях у 20-40-их роках, Перший академічний український театр для дітей та юнацтва показав тематичну виставу "Зерносховище".

На глядачів та відвідувачів у фойє театру у цей вечір чекав іще один тематичний проект, а саме, проект -інсталяції "НЕ ВРОДИЛО?!" відомої львівської художниці Ольги Кравченко. 

"НЕ ВРОДИЛО?!" - проект який розкриває двозначність жахливих події, які відбувались в Україні з подачі тодішньої влади. Схід та центральна Україна - це найкращі чорноземи, які щороку давали чудовий врожай. А у той рік людям кажуть: "не вродило". Ну як таке може бути? У тій же країні одні накривають пишні столи, а інші вимирають від голоду. Лише за підрахунками не дорахувались 10 мільйонів українців, а скільки ж іще так і не народилось...", - розповідає авторка проекту "НЕ ВРОДИЛО?!" Ольга Кравченко.

І справді, переглядаючи інсталяцію стає моторошно: набиті животи та тайна народження з однієї сторони, а з іншої - гори трупів та мертві діти. 

Також у рамках вшанування світлої пам`яті всіх загиблих під час Голодомору у приміщенні театру можна було переглянути невелику виставку "П’ять історій з родинного архіву", де зібрано спогади про рідних  відвідувачів театру, які пережили ті жахливі "голодні" сторінки української історії.

 

 
comments powered by HyperComments