«Електрон» презентував у Львові перший в Україні електробус (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 9 листопада 2015, 21:58
У Львові презентували перший в Україні електробус, який зібрали на львівському концерні «Електрон». Це екологічно чистий вид транспорту, який використовує лише електроенергію.
«Електрон» презентував у Львові перший в Україні електробус (ФОТО)

Символічний ключ від електробуса вручили міському голові Львова Андрію Садовому.

Електробус Е19101 коштує 9 млн грн. Він повністю низькопідлоговий  12-метровий і може перевезти до 100 пасажирів. Потужність тягового двигуна - 230 кВт. Максимальна швидкість електробуса – 70 км/ год, без підзарядки батарей він може проїжджати до 200 км.

Для осіб з обмеженими можливостями передбачено відкидний пандус та місце в салоні, обладнане ременями безпеки. Також є в ньому кондиціонери та опалення. Пневматична підвіска електробуса має функцію «кнілінг», що дозволяє знижувати кліренс електробуса для зручності посадки пасажирів.

Ресурс акумуляторів електробуса становить від 5 до 8 тисяч циклів «заряд-розряд» залежно від умов експлуатації . Його батареї можуть підзарядитися швидкою зарядкою з високим струмом 380 вольт за 15-20 хв. Додатково може бути встановлений пантограф для зарядки від тролейбусної контактної мережі. Споживання електроенергії електробуса в 10 разів дешевше від споживання дизельного пального звичайного міського автобуса.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, у мерії планують замовити у «Електрону» 600 таких машин, це програма на 2016-2017 роки.

Незабаром електробус буде випробувано на дорогах Львова. До кінця цього року він вже курсуватиме  на одному з маршрутів. Вартість проїзду коштуватиме як і в звичайному електротранспорті.

comments powered by HyperComments