Ветеран УПА Олесь Гуменюк відсвяткував 90-річчя

Валерій Шмаков  |  Неділя, 8 листопада 2015, 21:29
У суботу, 7 листопада, виповнилося 90 років громадському діячеві, ветеранові Української Повстанської Армії, голові Львівського крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби Олесю-Дмитру Гуменюку.
Ветеран УПА Олесь Гуменюк відсвяткував 90-річчя

Ювіляра привітав міський голова Львова Андрій Садовий та вручив відзнаку «Почесний знак Святого Юрія» за активну участь у справі здобуття і розбудови незалежної України.

Також, з нагоди 90-річчя від дня народження Олеся Гуменюка привітав голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та побажав міцного здоров’я, щастя, добра й миру на рідній землі.

«І нехай мрія про краще майбутнє окриляє Вас на нові звершення, на нові добрі починання, в ім’я незалежної процвітаючої України. Наснаги Вам до нових звершень і довгих років життя», - додав керівник області.

Довідка:

В 1943-1945 рр. Олесь Гуменюк зі зброєю в руках захищав Україну: в складі Першої Української дивізії «Галичина» воював під Бродами, після чого вступив до лав УПА. В 1945 році його заарештували і засудили на 15 років каторги. Покарання відбував у різних таборах, зокрема в Норильську, де був активним учасником повстання 1953 року.

Наприкінці 80-х років включився в громадську діяльність, був одним із засновників Львівського крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби, а пізніше очолив його. Нагороджений орденами «За заслуги» 3-го і 2-го ступеня, а також відзнаками Львівської ОДА та Львівської обласної ради.

comments powered by HyperComments