У Львові хворі на хронічну ниркову недостатність знову вийшли на протест (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 5 листопада 2015, 15:19
5 листопада по всій Україні хворі на хронічну ниркову недостатність вийшли на вулиці своїх міст.
У Львові хворі на хронічну ниркову недостатність знову вийшли на протест (ФОТО)

Сьогодні, 5 листопада, у Львові у рамках всеукраїнської  протестної акції "Отруйний діаліз" під стінами ЛОДА зібрались хворі, які потребують постійного гемодіалізу. 

Протестувальники принесли з собою транспаранти з надписами: "Ні отруйному діалізу", "Гемодіаліз для хворих, чи для злочинців губернатора?", "Обов’язок держави - захищати життя людини".
 
Як розповіла Справжній Варті  президент "Асоціації Життя" інвалід 1-ої групи  Ірина Куцьо, хворі вимагають від влади виконання обіцянок, даних ще на початку літа:  
 
"Ми вимагаємо, щоб у лікарні у Новояворівську встановили обладнання для гемодіалізу фірми Fresenius, який ми довіряємо, а не фірми "Медикал груп", бо після процедури очистки крові нам стає погано. Ми вимагаємо, щоб МОЗ анулював цій фірмі ліцензію, бо вона постачає неякісні медпрепарати та обладнання", - заявила пані Ірина. 
 
Влада відреагувала на протестувальників та від імені Олега Синютки всіх було запрошено до актового залу ЛОДА, який знаходиться на 4-му поверсі. Під час чого одному із хворих стало погано й довелось викликати швидку допомогу. 
 
Підстумком зустрічі стала заява губернатора Львівської області Олега Синютки, який запевнив: "Якщо ви маєте претензії до "Медикал груп", то залиште нам звернення, ми його скеруємо до правоохоронних органів. Окрім того, якщо ви маєте сумніви щодо належного очищення води для гемодіалізу, то ми можемо перевірити дозвільні документи, скликати комісію, яка перевірить сертифікацію. Наступного тижня можемо провести зустріч із представниками фірм-постачальників обладнання для гемодіалізу, щоб ви мали можливість обговорити всі актуальні питання", - пообіцяв очільник Львівської області. 
 
 
 
 
comments powered by HyperComments