На Львівському бронетанковому відкрили цех із виробництва «Дозорів» (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Неділя, 13 вересня 2015, 14:19
На Львівському бронетанковому заводі відкрили новий цех з серійного виготовлення тактичних бронеавтомобілів «Дозор-Б».
На Львівському бронетанковому відкрили цех із виробництва «Дозорів» (ФОТО)

Цех оснащений сучасним зварювальним обладнанням, апаратами повітряно-плазмової різки, та іншим складальним обладнанням. У свою чергу, користувачі соцмереж звертають увагу на відсутність автоматизованого виробництва в цеху та старі верстати, ще часів Радянського Союзу.

«Один робот, з заводу Тесла Моторс міг би замінити всю ту ручну роботу, що втрачаючи зір та здоров’я роблять люди! А ті хто завдяки роботизації висвободились би, могли б зайнятися справжньою інженерією!», - написав у фейсбук один із користувачів.

Як запевнив новопризначений начальник цеху складання ББМ Євген Лозинський, найближчим часом лінія поповниться сучасними роботизованими станками, тож темпи виробництва зростуть.

«За короткий час ми плануємо вийти на повну виробничу потужність, яка складатиме десятки машин на місяць.  Також сподіваємось доукомплектувати цех персоналом. Ми вже дали оголошення про те, що наше підприємство потребує кваліфікованих технічних працівників: верстальників, токарів, інженерів-конструкторів, інженерів-технологів, слюсарів тощо. При цьому заробітна плата на ЛБТЗ вище середньої по Львівській області», - підкресли начальник цеху.

За його словами, було б чудово, якби на роботу приходитимуть хлопці, які демобілізувалися після служби в АТО. Адже хто, як не вони, краще знаються на військовій техніці.

Зараз у цеху готують п’ять бронемашин. Два бронеавтомобілі уже стоять повністю готові і нещодавно були представлені на огляд громадськості на площі перед Львівською ОДА. Ще дві машини «Дозор-Б» проходять державні випробування на полігоні. Для виробництва машин використовуються двигуни іноземного виробництва. Решта комплектуючих виготовляються в Україні.

Фото: Володимир Скоростецький

comments powered by HyperComments