На площі Ринок незаконно збивають штукатурку з історичної кам`яниці (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 4 вересня 2015, 14:04
4 вересня у центрі міста розгорівся скандал довкола незаконних реставраційних робіт у самому центрі історичного Львова.
На площі Ринок незаконно збивають штукатурку з історичної кам`яниці (ФОТО)

Сьогодні, 4 вересня, на площі Ринок , 28, у першій половині дня небайдужі львів`яни звернули увагу на проведення несанкціонованих робіт довкола пам`ятки архітектури національного значення. 

Практикуючий юрист Олеся Ковалишин, яка влансе і звернула увагу на відсутність паспорта на об`єкті, попросила виконавців представити дозвільні документи, а коли таких не виявилося, правоохоронні органи приїхали на місце події більш як за три години:
 
"По дорозі на роботу сьогодні несподівано спостерігаю роботи з оббивання штукатурки на фасаді пам’ятки національного значення в зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Попросила представити дозвільні документи - немає, виконроб теж до нас так і не прийшов", - розповіла "Справжній Варті" активістка. 
 
Зі слів активістів, нова поліція підійшла на місце інциденту відразу, проте, відповідних повноважень на вирішення ситуації у неї нема, а от дільничих довелось чекати не одну годину, а по приїзді вони спершу взагалі відмовлялись фіксувати порушення. 
 
Не без труднощів факт порушення виконання подібних робіт на пам`ятці національного значення все ж було зафіксовано. Проте, жоден представник влади чи уповноважений архітектор поки не поспішають брати на себе відповідальність за грубе порушення чи бодай назвати винних у такій халатності. 

 

 

 
comments powered by HyperComments