У Львові пройшло відкриття II Міжнародного фестивалю "Музика в старому Львові" (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 14 серпня 2015, 19:41
14 серпня у приміщенні палацу Потоцьких урочисто відкрили другий щорічний музичний фестиваль.
У Львові пройшло відкриття II Міжнародного фестивалю "Музика в старому Львові" (ФОТО)

Сьогодні, 14 серпня, у Львові розпочався другий щорічний музичний фестиваль "Музика в старому Львові", який триватиме до 30 серпня. Розпочали музичне дійство музикою Генделя, яку майстерно виконувала для присутніх на клавесині керівник проекту Наталія Свириденко.

Особливістю фестивалю є те, що львівське дійство - це фактично копія добре знаного у світі краківскього музичного фестивалю, який триває вже протягом 4-ох дясятків років і об`єднує людські серця музикою. 

Символом цьогорічного свята невипадково є свічка: "Особливість фестивалю в тому, що він єдиний у Європі, який пропагує музику там, де вона виконується – у старовинних палацах, сакральних будівлях. Гасло фестивалю - "Музика при свічках", тому що свічка завжди асоціюється з пам’яткою, історичною цінністю, згадкою, в тому числі і про події на Сході. Свічка - це певний символ про те, чого нам тут не слід забувати. Також  музика при свічках символізує згадку про минуле", - розповів "Справжній Варті" музичний координатор фестивалю Юрій Лузін.

Загалом протягом двох тижнів на львів`ян та гостей міста чекає насичена та цікава програма, яка задовольнить навіть найвибагливішого слухача. Окрім прекрасних творів геніїв зі світовим ім`ям "Музика у старому Львові" пропонує відвідувачам унікальні історичні місця проведення концертів, що додасть звучанню неповторного шарму.

Дійство розширює свої горизонти і до участі у події запрошено виконавців не лише львівських, але й з Хмельницького, Чернівців, Дніпропетровська. Також будуть представлені польські учасники. 

comments powered by HyperComments