Проект "Простір Синагог" розпочався з консервації руїн синагоги "Золота Роза" (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 7 серпня 2015, 18:19
7 серпня львів`янам вперше за останні роки відкрили доступ до руїн синагоги "Золота Роза".
Проект "Простір Синагог" розпочався з консервації руїн синагоги "Золота Роза" (ФОТО)

Сьогодні, 7 серпня, львів`янам та гостям міста за участі міської влади, презентували перший етап проекту "Простір Синагог: єврейська історія, спільна спадщина і відповідальність", який передбачає консервацію вцілілих залишків синагоги "Золота Роза" та ознакування місця Бейт Гамідрашу.

На презентації присутнім було представлено макет майбутнього простору, що має з`явитись до 2016 року на місці руїн синагоги, яка багато років поспіль була занедбаною.

Реалізація цього проекту - унікальний випадок, коли різноманітні спільноти не вирішують між собою хто правий, а хто винен, а спільними зусиллями творять нову історію для вшанування пам`яті історії Львова, зокрема, його єврейської сторінки історії.

Станом на сьогодні у місті всіляко актуалізується питання спільної відповідальності за єврейську спадщину, зокрема. на вул. Староєврейській, 36, відкрито експозицію "Ті, що рятували світ" Львівського музею історії релігії, а Ратуші триває просвітницький проект "Єврейські дні у ратуші". Також до встановлення історичної справедливості приєднались учасники Літньої школи з єврейської історії.

Кошти на фінансування проекту "Простір Синагог" на 75% виділяє міська влада з бюджету Львова, а решту 25% взяло на себе Німецьке товариство міжнародної співпраці (GIZ).

comments powered by HyperComments