У Львові відкрили диспетчерський центр контролю за обласними маршрутками (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 6 серпня 2015, 20:45
Сьогодні, 6 серпня, на Стрийському автовокзалі у Львові відкрили єдину диспетчерську службу з контролю за міжміськими та приміськими маршрутами.
У Львові відкрили диспетчерський центр контролю за обласними маршрутками (ФОТО)

У диспетчерському центрі на моніторі відображається рух пасажирського автотранспорту, обладнаного GPS-навігаторами. Таким чином здійснюватиметься контроль наявності автобусів на рейсі, дотримання ними графіку руху та маршруту.

За словами голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, рух транспортних засобів, які здійснюють пасажирські перевезення, повинен відображатись в реальному часі на табло кожної автостанції. Відтак, пасажири зможуть отримувати інформацію про те де знаходиться автобус і через скільки часу він буде на тій чи іншій зупинці.

«Наразі служба працює у тестовому режимі, проте до середини наступного року така система функціонуватиме на території всієї Львівської області. Якщо ж інші області захочуть користуватися аналогічною системою, то матимуть можливість вивчити наш досвід», - зазначив Олег  Синютка.

Також губернатор висловив сподівання, що до кінця року на усіх міжміських та приміських маршрутках будуть встановлені GPS-навігатори. Тож рух всіх автобусів відображатиметься у диспетчерській службі.

Окрім цього, планується, що незабаром пасажири зможуть відслідковувати рух маршруток з допомогою спеціальної програми на айфоні чи планшеті.

 
comments powered by HyperComments