У Львові відзначили День Високомобільних десантних військ та відкрили пам’ятний знак на честь загиблих (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 2 серпня 2015, 17:37
2 серпня на території львівської 80-ї аеромобільної бригади урочисто відкрили пам’ятний знак на честь загиблих воїнів АТО.
У Львові відзначили День Високомобільних десантних військ та відкрили пам’ятний знак на честь загиблих (ФОТО)

Сьогодні, 2 серпня, у  День Високомобільних десантних військ, на території 80-ї аеромобільної бригади урочисто відкрили пам’ятний знак на честь загиблих воїнів у ході бойових дій у АТО.

За весь час боїв на Сході країни, бригада втратила 90 військових, які віддали життя за незалежність нашої країни: "Почуття обов'язку, відвага, профефсіоналізм, стійкість – усі ці якості українські десантники показали у війні на Донбасі. Вони завжди були на передових позиціях, виконували завдання на найбільш загрозливих напрямках. Вони стали символом мужності і відваги. На жаль, жодна війна не обходиться без жертв, тому нинішнє свято має для нас гіркий присмак. 90 воїнів нашої бригади поклали життя за збереження цілісності і суверенітету нашої держави", - звернувся до присутніх командир військової частини Володимир Шворак.

На урочистому відкритті пам`ятного знаку були присутні не лише військові різних чинів, влада міста та області, але й численні родичі та близькі загиблих, які прийшли віддати шану та покласти квіти до пам`ятного знака, на якому викарбувано ім`я кожного полеглого воїна, який служив у елітному дивізіоні. 

Попри свято та урочистості з одного боку, з іншого - туга та печаль близьких за своїми синами, чоловіками, татами та дідусями. Під час живого виконання пісні "Пливе кача"  сльози в очах стояли у кожного.

Влада міста на чолі з Андрієм Садовим пообіцяла матеріальну підтримку кожній сім`ї, яка втратила воїна у цій війні: станом на сьогодні вже зводиться будинок для сімей, учасники яких віддали своє життя за незалежність України. 

У ході дійства ключі від двохкімнатного помешкання отримала сім`я бійця, який вже тривалий час перебуває у зоні АТО, ключі від кваритири з рук забудовника Володимира Артимовича отримала дружина військового. 

 

 

comments powered by HyperComments