У Львові стартував благодійний турнір для незрячих "Бачу! Можу! Допоможу!" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 4 липня 2015, 19:10
4 липня у центрі Львова активісти, незрячі та просто небайдужі люди вирушили у 30-денну велосипедну мандрівку Україною.
У Львові стартував благодійний турнір для незрячих "Бачу! Можу! Допоможу!" (ФОТО)

Сьогодні, 4 липня, у самому центрі Львова відбувся старт благодійного велопробігу "Бачу! Можу! Допоможу!" за участі незрячих людей. Дійство відбувається у вшанування  Світлої пам'яті Миколи Пеха, якому належала ідея велопробігу такого формату.

Учасники пробігу проведуть 30-денну мандрівку Україною на велосипедах за таких маршрутом: Львів – Золочів – Тернопіль – Дубно – Рівне – Житомир – Київ – Стайки – Канів – Черкаси – Корсунь-Шевченківський – Ольшаниця – Жашків – Умань – Гайсин – Вінниця – Бар – Дунаївці – Каштанівка – Кам’янець-Подільський – Хотин – Чернівці – Городенка – Івано-Франківськ – Рогатин – Львів.

Разом із активістами та незрячими людьми у мандри вирушили карета швидкої допомоги, охорона та відеооператор, який фільмуватиме кожен день велопробігу. 

Окрім самого велопробігу, активісти також збиратимуть кошти для облаштування у Львові першої в Україні Сенсотеки - простору для дозвілля та неформальної інклюзивної освіти зрячої та незрячої молоді, яка через свої особливі потреби дуже часто випадає з обойми активного життя саме через брак можливостей, які у цивілізованому світі без проблем надаються людині.

Як розповіла Справжній Варті учасниця та співорганізатор проекту Марія Мостова для неї це у першу чергу відповідальність та цікава пригода, яка дасть можливість подорожувати Україною та допомагати інтеграції незрячих людей у активне суспільство:

"Насправді це досить важко, бути у тандемі з незрячою людиною, адже ти мусиш пильно стежити за дорогою за двох, постійно озвучувати кожну зміну на дорозі, поворот, тротуар. Проте, саме у такий спосіб я роблю свій вклад у інклюзивність незрячих людей в Україні". 

 
 
 

 

comments powered by HyperComments