Хворі, що потребують гемодіалізу знову вийшли на пікет (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 16 червня 2015, 13:24
16 червня хворі, що потребують гемодіалізу перекрили дорогу навпроти ЛОДА.
Хворі, що потребують гемодіалізу знову вийшли на пікет (ФОТО)

Сьогодні, 16 червня, хворі, що потребують гемодіалізу знову вийшли на акцію протесту під стіни ЛОДА, адже минулі рази попри обіцянки влади, до думки хворих ніхто так і не дослухався.

Цього разу понад півсотні хворих людей черговий раз прийшли, аби вимагати у влади своє конституційне право на вибір способу лікування, якого їх позбавялють.

Мова йде про відкрите нещодавно відділення гемодіалізу у Новояворівську, де попри прохання та вимоги хворих, ніяк не можуть встановити те обладнання, яке найбільше підходить хворим.

Губернатор Львівської області Олег Синюнка, який вийшов до людей лише після того, як ті перекрили проїжджу частину, заявив, що монополістів у цю галузь не допустить й буде сприяти встановленню гемодіалізних машин різних марок, хай там що говорять хворі. 

Пані Ірина Куцьо, яка є президентом фонду "Життя" та інвалідом І групи лише вранці повернулась з Києва, де за круглим столом обговорювала проблему Новояворівського відділення так і не змогла знайти спільну мову з чиновниками й запевняє, що нікому нема діла до того, що з початку червня, коли відкрилось відділення, ніхто з хворих не ліг на процедуру, через неналежну якість розхідних матеріалів та погане самопочуття після маніпуляцій.

Чи зміниться ситуація у "відділенні смерті", де через живу чергу і справді помирають люди, у кращу сторону, стане зрозуміло після того, як влада відреагує на проблему. 

Самі хворі налаштовані критично: їх слухають, та не чують. Тож нині мова йшла навіть про перекриття доріг міського та навіть обласного значення, аби привернути увагу до проблеми, яка стосується здоров`я та життя тих, хто не проживе без якісного гемодіалізу. 

comments powered by HyperComments