У Львові урочисто відкрили Ісламський культурний центр (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 5 червня 2015, 15:50
Ісламська община Львова тепер має власний центр для молитви та культурний подій.
У Львові урочисто відкрили Ісламський культурний центр (ФОТО)

Сьогодні, 5 червня, у Львові відбулось урочисте відкриття першого у Львові та області центру Ісламської культури, що тепер розташовуватиметься на вулиці Лінкольна, 29а.

Окрім представників ісламської общини на відкритті були присутні і священнослужителі інших конфесій, які закликали львів`ян бути толерантними та взаємо ввічливими та поважати право одне одного на вільне віросповідання.

Новий центр названо у честь відомого львів`янина  Мухаммада Асада (Леопольда Вайса), якого знають у всьому світі, а у ісламських державах він є дуже шанованою людиною, проте, рідне місто про нього майже нічого не чуло.

Як розповів муфтій духовного управління мусульман України Шейх Саїд Ісмагілов Справжній Варті, він щиро сподівається, що новий культурний центр стане осередком зустрічей та молитов не лише мусульман, але й християн, які прагнуть більше знати про мусульманство та розвінчати негативні стереотипи, які, на жаль, формувались століттями:

"Після стрімкого зростання львівської мусульманської общини, ми зрозуміли, що необхідно облаштувати нове духовно-культурне місце, тим паче тепер, напередодні священного для мусульман місяця рамадан ми відкриваємо Ісламський культурний центр, який, ми сподіваємось, стане осередком культури та духовності, а також міжрелігійного діалогу, де ми будемо проводити не лише релігійні, але й культурні та просвітницькі заходи", - розповів Шейх Саїд. 

У рамках урочистого відкриття Ісламського культурного центру також відбулась презентація україномовного Корану, над перекладом якого дослідник та східнознавець Михайло Якубович працював понад 5 років.

 

 

comments powered by HyperComments