ГО "Спас" запропонувала можливим кандидатам на пост мера Львова відзвітувати за попередні обіцянки

Юлія Субота  |  Середа, 13 травня 2015, 16:00
Громадська організація "Спас" опублікувала відкриті листи до гіпотетичних кандидатів на пост міського голови Львова на майбутніх міських виборах (осінь 2015 року) з пропозицією відзвітувати за виконані ними обіцянки з минулих виборів.
ГО "Спас" запропонувала можливим кандидатам на пост мера Львова відзвітувати за попередні обіцянки

Львівська громадська організація "Спас" опублікувала відкриті листи до гіпотетичних кандидатів на пост міського голови Львова на майбутніх міських виборах, які відбудуться восени 2015 року із пропозицією відзвітувати за виконані та не виконані ними обіцянки з минулих виборів.

У числі посадовців, яких закликають надати звіт фігурує й ім`я нинішнього очільника Львова Андрія Садового, якого закликають розповісти громадськості які з обіцянок даних львів`янам у 2010 році він зміг реалізувати.

Так Оксану Юринець просять оголосити результати своєї роботи у Верховній раді України. Зокрема і щодо втілення у життя основних пунктів її передвиборчої програми: залучення іноземних інвестицій для розвитку культурно-освітньої столиці через внесення змін до чинного законодавства України; вирішення проблем студентства, в тому числі питання офіційного працевлаштування через прийняття національної програми «Моє перше робоче місце», доступного житла та вільно пересування та навчання в межах Європейського союзу; відкриття нових дошкільних навчальних закладів м. Львова та надання постійної підтримки й  сприяння обдарованим дітям; захист україномовної книги та конкурентоспроможністю українських видань; збереження історико-культурної та архітектурної спадщини Галицького та Франківського районів м. Львова; значна увага - покращенню експлуатаційного стану житлового фонду, в т.ч. гуртожитків.
 
А Ігоря Васюника, який став нардепом за списком партії «Народний Фронт», просять повідомити про власні здобутки та здійснення на своїй посаді задумів і постулатів передвиборчої партійної програми. А саме: партія виступає за продовження реформи політичної системи України, спрямованої на створення надійних запобіжників проти будь-яких спроб узурпації державної влади; партія обстоює необхідність кадрового очищення та оновлення органів влади за активної участі громадськості, радикального скорочення числа державних службовців зі збереженням нинішнього фонду заробітної плати; інститути громадянського суспільства будуть залучені до вирішення найактуальніших проблем розвитку держави і суспільства; партія підтримує політику децентралізації влади, насамперед – фінансових відносин, відносин між державною владою та місцевим самоврядуванням; оновлення Стратегії національної безпеки України; реформування армії; оснащення ЗСУ, інших військових формувань (структур сектору безпеки і оборони) новими, сучасними видами озброєнь, військового обладнання, допоміжними засобами; підвищення престижності військової служби, посилення соціального захисту тих, хто захищає Вітчизну; економічне відродження - «План Маршалла для України»; імпортний газ поступово має бути заміщений газом власного видобування; з метою поширення використання державної мови в інформаційному, освітньому, культурному просторах, у побуті і суспільних комунікаціях, всебічне сприяння має бути надане національним українським культурним індустріям; партія виступає за продовження реформ в освітній сфері на європейських засадах; у медичній сфері пріоритетом є забезпечення доступності якісних медичних послуг для громадян усіх регіонів країни; партія виступає за активне залучення іноземних держав, міжнародних організацій, донорів до відбудови і розвитку територій держави, що постраждали внаслідок агресії.
 
А у чинного львівьского мера Садового цікавляться виконанням його програми, на втілення якої у нього було цілих 5 років. Основні пункти програми вселяли непереборний оптимізм у львівського виборця в 2010 році: принципові зміни в управлінні містом, підвищення ролі та впливу місцевого самоврядування, ефективна економічна та фінансова політика, сприяння самоорганізації мешканців; буде прийнятий новий Статут міської територіальної самоврядної громади Львова, який стане правовою базою життя міста; тарифи на житлово-комунальні послуги стануть прозорими та зрозумілими; управління міста буде ефективним, прозорим у рішеннях, доступним у діалозі з громадою; оптимізувати транспортні потоки міста; оновити рухомий склад громадського транспорту, втілити програму безбар’єрності; розробити освітню політику міста, яка б підвищила якість навчання та добробут вчителів; розвиток мережі спортивних майданчиків, стимулювання позакласної роботи.
 
«Влада має бути відповідальна. Людям з кожним днем живеться все складніше. Натомість передвиборчі програми обіцяють все більшого. Враховуючи те, що львівський політикум не змінюється роками і вже більш схожий на закритий клуб за інтересами, я пропоную змінити підходи. Також в залежності від реакції на мої відкриті листи, залишаю за собою право особисто кандидатуватися на посаду мера на цьогорічних місцевих виборах», - прокоментував ситуацію активіст Олег Пилипенко.
 

 

comments powered by HyperComments