У Львові вшанували пам`ять загиблих українських воїнів (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 8 травня 2015, 22:32
На Марсовому полі пройшла акція "70 свічок пам`яті".
У Львові вшанували пам`ять загиблих українських воїнів (ФОТО)

Сьогодні, 8 травня, коли весь цивілізований світ вшановує завершення Другої світової війни Днем пам`яті, у Львові, на Марсовому полі зібрались небайдужі люди, аби запалати свічки пам`яті.

Біля Меморіалу невідомому воякові УПА з запалених лампадок виклали символічну дату - 1945, коли жахлива напасть під назвою війна покинула землю.

Присутні помолились за упокій душ усіх українських воїнів, які у різний час та у різних воєнних угрупуваннях воювали за свою рідну Україну, а також поклали квіти та запалили свічки довкола Меморіалу.

Студентка Вікторія розповідає, що прийшла сюди з власної ініціативи, аби вшанувати пам`ять тих, хто віддав своє життя за те, аби у нас було майбутнє. Дівчина на пару з подругами зшила понад сотню маків, які встигла роздати людям протягом дня. Каже, що добре знає, що саме мак є символом Дня пам`яті та перемоги, а не сумнозвісні стрічки.

Попри те, що більшість присутніх на акції - молодь, всі добре розуміли куди прийшли, а спільне бажання миру та неповторення історії об`єднувало і старих, і малих. 

 

 
comments powered by HyperComments