Мати Кузьми Скрябіна написала книгу-спогад про сина

Юлія Субота  |  Четвер, 7 травня 2015, 17:36
Ольга Кузьменко написала першу у житті книгу і присвятила синові.
Мати Кузьми Скрябіна написала книгу-спогад про сина

Три місяці немає з нами талановитого музиканта та людини з великим серцем Андрія Кузьменка, життя якого обірвала безглузда автомобільна аварія.  Для батьків артиста це стало подвійним горем, адже він був єдиною дитиною у сім`ї.

Ольга Михайлівна, мати Андрія, проявила себе як напрочуд сильна та мудра жінка і змогла за короткий термін взяти себе у руки та направити свій сум та тугу у конструктивне русло. Так зріла жінка стала письменницею.

"У мене по сусідству живе лікарка і подруга. Ось Женя прийшла якось, а я лежу в ліжку. Бо тоді ніхто з нас не піднімався, всі лежали, ми не рухалися, не було бажання. Вона прийшла і сказала: Олю, візьміть ручку, твердий зошит і пишіть, пишіть все, що спаде на думку, про дитинство Андрійка, про все те, що болить. Я спершу не зрозуміла, та й не хотіла розуміти, як то писати? Я не вмію писати... Але одного ранку я піднялася, взяла ручку і писала... я не задумувалася над змістом, над реченнями, я згадувала всі деталі дитинства, його школу, його університет, я згадувала... і стало трішки краще. Мене ця книжка врятувала", - згадує як виникла ідея написання книги мама Кузьми.
 
Слова люблячої матері швидко лягли на папір і вже за день Ольга Михайлівна вилила все те, що не встигла сказати, те, що носить у серці і про що досі ніхто публічно не говорив.
 
Книга-спогад про Кузьму Скрябіна побачить світ вже 20 травня. Видавцем стане "Видавництво Старого Лева", ціну за примірник обіцяють зробити доступною, а половину коштів з продажу "Моя дорога птаха" буде передано у благодійний фонд. 

 

 

 
comments powered by HyperComments