У Львові Правий Сектор зірвав першотравневий марш за соціальні права (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 1 травня 2015, 21:15
Сьогодні, 1 квітня, у Львові представники руху «Автономний опір» збиралися провести марш з метою закликати українців відстоювати свої соціальні права та солідаризуватися.
У Львові Правий Сектор зірвав першотравневий марш за соціальні права (ФОТО)

Згідно поданою організаторами заявкою, марш мав проходити від пам’ятника Чорноволу на вул. Підвальній до пам’ятника Іванові Франку, що перед головним корпусом Львівського університету.

За словами представника «Автономного опору» Ярини Волошин, метою маршу було привернути увагу львів’ян до того, що «влада приймає антинародні закони, та закликати людей боротися за свої соціальні права.

Проте, щойно «автономи» зібралися у попередній точці маршруту, на місце події прийшли бійці Добровольчого українського корпусу «Правого сектору», які перегородили шлях колоні. За їхніми словами, вони також подали заявку на проведення маршу на підтримку правопорядку.

Відтак, аби уникнути сутичок, між сторони конфлікту відгородив кордон міліції.

Як зазначив командир 2-го запасного батальйону ДУК «Правий сектор» Тарас «Хаммер», правосекторівці не допустять необольшевицького реваншу у місті Лева.

«Автономи» сповідують соціалістичні анархічні погляди, є фактаж, що це п’ята колона, рука Москви. Вони хочуть вчинити дебош та показати, що вони можуть вільно марширувати. Нехай роблять це в інший час, а не першого травня коли кремлівська пропаганда організовує у нас провокації», – заявив Тарас «Хаммер».

З його слів, представники Правого сектору Львівщини не мали наміру вчиняти силового тиску на «гнаних та голодних», а лише, вишикувавшись у стіну, не допустити, щоб провокативний «Соціальний марш» відбувся.

У свою чергу, активісти Автономного опору все ж провели марш, тільки стоячий. Вони зачитали свої вимоги, та скандували гасла, серед яких були «Воля, рівність, народна солідарність!», «Мир хатам, війна палацам!», «Шляхту – в шахту!», «Смерть фашизму та більшовизму!» та ін.

comments powered by HyperComments