У Львові відкрили виставку до 110-ліття одного із найгарніших будинків міста (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 25 квітня 2015, 17:03
У рамках проекту GIZ у місті представили публіці виставку присвячену будинку Страхового товариства "Дністер", що на вулиці Руській, 20.
У Львові відкрили виставку до 110-ліття одного із найгарніших будинків міста (ФОТО)

Сьогодні, 25 квітня, на площі перед Успенською церквою пройшло відкриття виставки, присвяченої 110-ліття будинку Страхового товариства "Дністер", що знаходиться на вулиці Руській, 20. 

Дійство проходить у рамках спільного українсько-німецького проекту "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова".

"Ми намагаємось розглядати міську громаду, мешканців цього міста, владу міста як наших союзників і партнерів, щоб спільно берегти ці дива. Один із цих скарбів ми маємо перед собою - це будівля на вул. Руській, 20. Ми бачимо різноманіття, фантазію та майстерність, вкладену у цей будинок. Ми з такою самою дбайливістю маємо підійти, щоб це диво зберегти", - розповіла керівник проекту Іріс Гляйхманн. 

Окрім власне виставки присвяченої будівлі, присутні мали змогу поспостерігати за художнім ремеслом ковальства та кераміки, а також послухати екскурсії професійного мистецтвознавця. Діткам також не довелось нудьгувати: для них було організовано художні майстер-класи.

Також у рамках проекту студенти Львівського коледжу імені Івана Труша зголосились створити емоційні начеркові роботи будівлі, аби вони потім увійшли у великий каталог, який планується до друку. Як розповіла Справжній Варті художниця Зоряна, такий досвід для неї є дуже цікавим, тим паче, що у Львові сьогодні було сонячно та тепло, тож бажання творити лилось через край. 

Така увага до "будинку у вишиванці" не випадкова, адже цей красень і справді має непересічну історію та цікаві архітектурні рішення, які милують око львів`ян та гостей міста вже понад століття. 

Поки ідея святкування дня народження видатних споруд для міста є новою, але організатори запевняють, що не планують зупинятись на будинку Страхового товариства "Дністер", а мають намір святкувати ювілеї й інших не менш цікавих та значимих споруд. 

Цікаво знати: "Товариство міжнародного співробітництва" (GIZ) − це німецька некомерційна організація, яка працює у 130 країнах світу та займається проблемами міжнародної співпраці для сталого розвитку, технічних консультацій, освіти та підтримки громадянського суспільства.

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments