У Львові відзначили 100-річчя геноциду вірменського народу (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 24 квітня 2015, 14:30
У Вірменському кафедральному соборі пройшов молебен за упокій жертв геноциду.
У Львові відзначили 100-річчя геноциду вірменського народу (ФОТО)

Сьогодні, 24 квітня 2015 року, минає рівно сто років з початку геноциду вірменського населення Османською імперією. З цієї нагоди вірменська община Львова зібралась у Вірменському кафедральному соборі, аби разом помолитись за упокій жертв.

Окрім служителів храму та вірмен до дійства приєднались також і небайдужі львів`яни та керівництво міста, аби у такий спосіб висловити свої співчуття до трагедії братнього народу. 

Після молебену у приміщенні собору священнослужителі та усі присутні перейшли на подвір`я храму, де продовжили загальну молитву та запалили десятки свічок у пам`ять про невинно убієнних.

Символом вшанування жертв геноциду вірмен є фіолетова квітка-незабудка, зображення якої мали на собі чимало присутніх. Також люди несли квіти та запалений вогонь, аби не дати згаснути пам`яті про ті страшні події, які відбувались під час Першої світової війни, коли Османська імперія скориставшись воєнними діями "під шумок" взялась винищувати корінне християнське населення імперії, не шкодуючи навіть дітей та жінок.

Завершились заходи зі 100-річчя  вшанування памя`ті жертв геноциду вірменського народу хресною ходою від Вірменського кафедрального собору до пам`ятника Тарасу Шевченку, де пройшло жалобне віче.

Вірменські дітлахи роздавали присутнім та перехожим інформаційні листівки, аби кожен зміг для себе більше дізнатись та зрозуміти що саме і чому відбувається. 

 

 

 
comments powered by HyperComments