У Львові презентували проект "Втрачена Річ Посполита" (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 17 квітня 2015, 19:53
Сьогодні відбулась презентація польсько-українського проекту.
У Львові презентували проект "Втрачена Річ Посполита" (ФОТО)

Сьогодні, 17 квітня, у приміщенні Італійського дворика, що на площі Ринок, 6, відбулась презентація проекту "Втрачена Річ Посполита", мета якого оцінити та усвідомити всі наслідки нацизму та комунізму на польській території.

Дата відкриття проекту не випадкова: експозиція представлена у рамках циклу подій приурочених до 70-ої річниці завершення ІІ Світової Війни (1939-1945). Проект відбувається за підтримки ГК РП у Львові.

Ініціатором висвітлення теми є Томаш Лабушевскі, завідувач Бюро публічної освіти Інституту національної пам`яті у Варшаві, який почав втілювати у життя ще з 2009 року. А вже у 2010 було організовано першу виставку "Втрачена Річ Посполита".

Експозиція орієнтована на тих, хто цікавиться історією та прагне знати та розуміти більше, також важливим аспектом є приваблення молоді, яка у своїй більшості не знає історії своєї країни.

Організатори "Втраченої Речі Посполитої" зазначають, що у їх дітища два спрямування: одне - це популяризація історичних знань, а інше - реальна оцінка завданих збитків, яких зазнала Польща під час німецької та радянської окупації 1939-1941 років.

Прийти та переглянути виставку може кожен, кого цікавить історія свого міста та Польщі загалом. Щоправда, для цього потрібно знати польську мову - матеріал підготований лише мовою оригіналу. 

comments powered by HyperComments