У рамках Urban Motion у львівських школах проводять майстер-класи з паркуру (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 14 квітня 2015, 13:53
13-16 квітня у місті проводиться фестиваль урбан культури Urban Motion 2015.
У рамках Urban Motion у львівських школах проводять майстер-класи з паркуру (ФОТО)

13-16 квітня у Львові проходить міжнародний Urban Motion 2015 - фестиваль урбан культури, який має на меті популяризувати урбан культуру через паркур. Спеціально для участі у дійстві до Львова завітали майстри паркуру з Румунії та Франції. Проект  відбувається за підтримки Львівської міської ради та представника посольства Франції у Львові Бернара Уліата. 

У програмі заходу не лише обмін досвідом між учасниками та показові виступи, але й майстер-класи для учнів  у французьких школах міста. З львівських команд паркуру до події долучились Parkour Lyon та LvivMotion та RebornEducation.

Сьогодні ж, 14 квітня, у львівських школах з поглибленим вивченням французької школи учасники фестивалю з різних країн проводять показові виступи та майстер класи для дітей.

Справжні Варта побувала на такому у школі №69, де мала змогу на власні очі оцінити майстерність паркуристів та захват діток, які із задоволенням спостерігали, а часами й асистували спортсменам під час виконання їхніх трюків. 

Самі паркуристи також відносяться до всіх подій, як до розваги та із позитивним настроєм розважають та навчають діток. Роберт з Румунії розповів, що долучився до програми заради популяризації урбан культури,  а у міжнародних програмах бере участь вперше.

Хлопці з Ліона ж приїздять до Львова вже вдруге, натхенні попереднім візитом радо діляться своїм досвідом із колегами з інших країн та отримують задоволення від праці з дітками, адже у Франції такі шкільні виступи - це звична практика.

Триватиме Urban Motion 2015 до 16 квітня, до цього часу майстри паркуру організують ще кілька показових виступів та поспілкуються між собою. 

 

 

 

 
 
comments powered by HyperComments