Шахістка Марія Музичук може захищати чемпіонство у Львові

Юлія Субота  |  Середа, 8 квітня 2015, 13:34
Чемпіонка світу з шахів може провести свій наступний бій вдома.
Шахістка Марія Музичук може захищати чемпіонство у Львові

Вчора, 7 квітня, львівська громада та керівництво міста зустрічало чинну чемпіонку світу з шахів Марію Музичук, а вже сьогодні стало відомо про те, що свій наступний бій спортсменка може провести у Львові.

Про таку ініціативу публічно заявив мер міста Андрій Садовий: "Будемо пропонувати Львів як місце проведення гри. Сподіваюсь, Петро Олексійович (Порошенко) максимально підтримає цю ідею", - заявив пан Садовий. 

Уродженка Львівщини, 22-річна стриянка Марія Музичук, вже у кінці року має провести бій, у якому має захистити свій почесний титул у двобої з екс-чемпіонкою світу 21-річною китаянкою Хоу Іфань. Китайці уже звернулися до міжнародної шахової федерації ФІДЕ з пропозицією провести цей матч у Китаї.

З нашого боку поки офіційних заявок на проведення матчу за звання чемпіонки світу ще не надходило, але президент FIDE Кірсан Ілюмжинов уже заявив, що матч міг би пройти у Львові або Києві.

Точної дати проведення бою за шахове чемпіонство поки невідомо, раніше на офіційному сайті ФІДЕ зазначався жовтень, але згодом цю інформацію прибрали. 

 

 

comments powered by HyperComments