У Парку Культури безкоштовно вчать робити крапанки та писанки (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 4 квітня 2015, 17:34
4 та 5 квітня у львівському Парку Культури пропонують відвідати майстер-класи з виготовлення писанок та крапанок.
У Парку Культури безкоштовно вчать робити крапанки та писанки (ФОТО)

Сьогодні, 4 квітня, у приміщенні адміністрації львівського Парку Культури, що на вул. Болгарській, 4 , відбувся перший із запланованих цими вихідними майстер-клас. Попри те, що подія не анонсувалась, як дитяча, більшість присутніх все ж були дітки.

Впродовж трьох годин досвідчена та талановита мисткиня (нині це була Юлія Степанюк, а завтра куруватиме процес Олеся Марчук), допомагала всім присутнім створювати свої власні писанки та крапанки. 

Завдяки майстер-класу присутні не лише мали змогу створити власними руками давньотрадиційну українську красу до Великодня, а й більше дізнатись про символи, які викорситовуються для оздоблення писанок і обрати саме той, який до душі.

"Я вирішила стати народним майстром писанкарства не випадково: писанка це не лише давня українська традиція, прикраса, оберіг. Це у першу чергу побажання того, хто її створює. Тому дуже важливим є те, з якими думками ви творите свою писанку. Особливо щирими є дітки, тож їхні писанки мають особливу силу", - розповіла Справжній Варті мисткиня Юлія Степанюк.

Майстер-класи є безкоштовними, всі необхідні для виготовлення писанок матеріали надаються. Менеджер проекту Оксана Наконечна переконана, що саме такі цікаві та пізнавальні події допоможуть залучити відвідувачів до Парку Культури, адже парк зараз переживає ревіталізацію та "свіжа кров" є необхідною для його подальшого розвитку.

Якщо ви сьогодні не встигли відвідати майстер клас з писанкарства, у вас є можливість зробити це завтра з 14:00 до 17:00 у приміщенні адміністрації Парку Культури, на вул. Болгарській, 4. Вхід вільний, благодійні внески вітаються. 

 

 

comments powered by HyperComments