Як у Львові під податковою волонтери страйкували (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 25 березня 2015, 12:59
Волонтери Львівщини вимагають скасувати зміни до законів України щодо волонтерської діяльності.
Як у Львові під податковою волонтери страйкували (ФОТО)

Сьогодні, 25 березня, під стінами головного управління ДФС у Львівській області (у народі - податкова), зібрались активні небайдужі львів`яни та волонтери, які вимагали скасування змін до закону України щодо волонтерської діяльності, які передбачають стягування 20 % податку з волонтерів.

Аби висловити свою незгоду із новим побором активісти принесли з собою не лише плакати та транспоранти, а й ті самі 20% від волонтерської допомоги, серед яких були крупи, макарони, чаї, памперси та свиняча голова. 

Попри спізнення, як тільки пікетувальники зібрались, у гучномовець відразу ж було озвучено головні умови припинення таких пікетувань під стінами чиновників, серед яких головною вимогою є скасування оподаткування волонтерської допомоги, про що йдеться у новоприйнятому законопроекті 21108. 

Після того, як до народу вийшли представники ДФС у Львівській області, організаторам пікету та журналістам було запропоновано пройти разом із чиновниками до залу для проведення подальших перемовин, проте, присутніх повідомили відразу про те, що про скасування чи навіть тимчасове призупинення дії законопроекту тут мова йти не може, через позбавлення можливості внесення власних ініціатив ДФС з 2015 року. Тож звертатись слід у законодавчу владу та до депутатів, які можуть лобіювати такі зміни. 

Пікетувальники попередили, що у разі невиконання їхніх вимог та відсутності прогресу у перегляді або скасуванні законопроекту щодо оподаткування волонтерської допомоги вони обіцяють регулярно пікетувати під стінами ДФС зі свинячими головами й не тільки. 

 

 
comments powered by HyperComments