У Львові розпочалась фотовиставка Йосипа Марухняка на честь Михайла Вербицького (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 22 березня 2015, 21:27
Львів`яни мають нагоду переглянути "Мелодію для нації".
У Львові розпочалась фотовиставка Йосипа Марухняка на честь Михайла Вербицького (ФОТО)

Сьогодні, 22 березня, у Львівському палаці мистецтв розпочалась фотовиставка відомого фотохудожника Йосипа Марухняка з символічною назвою "Мелодія для нації", яку автор присвятив життю та діянню видатного українського композитора та діяча Михайла Вербицького.

Пан Йосип організував фотовиставку саме тепер не випадково, адже цього року спливає 200 років з дня народження Вербицького та 150-річчя з першого публічного виконання пісні "Ще не вмерла Україна", яка стала гімном держави.

До експозиції увійшли світлини, які фрагментарно відображають життя та творчість Михайла Вербицького, який чималу частину свого життя прожив на території сучасної Польщі, де у тому числі й проводив зйомки та пошук цікавої та маловідомої інформації автор.

Зі слів самого пана Йосипа, виставка збиралась ним по крупиці і є нічим іншим, як клопіткою працею, хоча до виставкової зали потрапили далеко не всі відзняті ним кадри, адже їх дуже і дуже багато.

Переглянувши фото можна доволі детально уявити як та де проходило життя Михайла Вербицького, зібрано чимало фотофактів, знакових місць, де бував митець, храмів, закладів науки. Також  серед світлин є й посмертні кадри з масових вшанувань Вербицького, його поціновувачів та нащадків.

Аби засвідчити свою повагу та значимість події на відкриття виставки завітав видатний український письменник та діяч, лауреат Шевченківської премії України, Роман Лубківський, який принагідно подарував Йосипу Марухняку свою нову книгу, яка щойно вийшла з друку.

Прийти та переглянути фотовиставку "Мелодія для нації" можна у приміщенні Львівського палацу мистецтв, 2 поверх. 

 

 

 
 
comments powered by HyperComments