Суддя Едуард Шевченко, який «подарував» Межигір'я Януковичу, продовжує працювати

П'ятниця, 20 березня 2015, 10:41
Відсутність активної фази реформ, люстрація суддів-корупціонерів, яка не склалася, господарські суди, які продовжують обслуговувати рейдерів часів Януковича. Така реальність, з якою судова система України увійшла в 2015 рік.
Суддя Едуард Шевченко, який «подарував» Межигір'я Януковичу, продовжує працювати

Характерно, що ряд одіозних суддів «Сім'ї» продовжує, анітрохи не маючи сумнівів, ходити на роботу і сьогодні.

Ключовими персонами в судовій системі режиму Януковича були Татьков В.І., Ємельянов А.С. і Темкіжев І.Х., під них була збудована жорстка система контролю, підпорядкування і збору грошей. Про це, зокрема, повідомляв улітку 2014 р. на брифінгу міністр юстиції України Павло Петренко.

За його словами, до судів різних інстанцій за час правління Януковича було безстроково введено більше 500 суддів. «Усі вони як і раніше на своїх місцях і чітко виконують команди своїх покровителів», - підкреслив Петренко.

Міністр також розповів про діяльність Едуарда Шевченка, який, будучи суддею Господарського суду м. Києва, відмовив Кабінету міністрів України в поверненні «Межигір'я» в держвласність (справа №21/44 від 25.07.2008), отримавши можливість подальшого просування по службових сходах.

Перехід з господарського суду до Київського апеляційного господарського суду приніс Едуардові Шевченку статус «недоторканого» рейдера беззаконня. Після Євромайдану, втім, доходи судді стали значно скромніше - на скудних відкатах в кризу багато не проживеш.

Маючи великі зв'язки з колишніми «донецькими», Едуард Олександрович вирішив диверсифікувати свій «судовий бізнес» і відкрив ресторан з особливою спеціалізацією. За інформацією  джерел, близьких до МВС, є підозри в організації Едуардом Шевченком нелегального грального бізнесу і сутенерства.

Представники громадського люстраційного комітету, які ведуть боротьбу з корупцією, проводять активний збір інформації, як про порушення у виконанні Шевченка своїх суддівських обов'язків, так і у веденні їм протизаконної бізнесової діяльності.

За підсумками збору даних про діяльність судді активісти планують направити запити до міністерства юстиції, прокуратури, провести пікетування офісу, ресторану і особняка, де живе Шевченко Е.А. і вимагати від влади його люстрації.

 

comments powered by HyperComments