Український бестселер "Солодка Даруся" нарешті екранізують

Юлія Субота  |  Субота, 14 березня 2015, 19:36
Роман Марії Матіос перенесуть на екран.
Український бестселер "Солодка Даруся" нарешті екранізують

Український бестселер Марії Матіос "Солодка Даруся" стане основою для фільму, який режисуватиме львів`янин Олександр Денисенко, який навчався у легендарного вже польського режисера Анджея Вайди.

У молодого режисера за плечима вже чимало арт-проектів, які користуються популярність у різних країнах світу. Режисерському ремеслу Денисенко навчався у Польщі.

Вже 16 березня відбудеться офіційна презентація майбутнього кінопроекту, де й буде повідомлено всі деталі стосовно знімального процесу, підбору акторів, локацій тощо. Загалом підготовка до екранізації "Солодкої Дарусі"  триває понад пів року.

Є інформація, що кінопроект вже заручився серйозною підтримкою з боку керівництва нашої держави, а також відомого голлівудського кінооператора Славоміра Іздзяка, який працював над кіноверсією "Гаррі Поттера".

Варто знати: "Солодка Даруся" або "Драма на три життя" – короткий роман української письменниці Марії Матіос, який був написаний в період з лютого 2002 р. по травень 2003 р. та вийшов друком у 2004 р. Він розповідає про гірку долю дівчинки Дарусі та її батьків в довоєнний та післявоєнний період окупації радянськими військами західної України. Події розгортаються у гірському селі Черемошне, що на Буковині.

 

 

 

 
comments powered by HyperComments