Львівські перевізники вимагають підняти ціну на проїзд на половину

Юлія Субота  |  Понеділок, 2 березня 2015, 20:15
4 грн. 50. коп. за проїзд у маршрутці - нові реалії.
Львівські перевізники вимагають підняти ціну на проїзд на половину

Через суттєве подорожчання цін на пальне львівські перевізники оголосили про скорочений графік роботи до 21:00, а також про зменшення кількості машин на рейсах протягом дня. Вимога у перевізників одна - підняття плати за проїзд.

Про це на брифінгу розповів голова Львівського обласного осередку "Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників" Іван Велійка. Згідно з новими розрахунками проїзд станом на тепер має коштувати не менше 4 грн. 50 коп. 
 
Він зазначив, що у теперішньому тарифі на проїзд 70% від вартості становить ціна на бензин. Для того, щоб мати змогу заплатити податки, заробітну плату працівникам та ремонтувати машини тариф потрібно терміново підняти.
 
Проте, не всі перевізники згодні на такі нові розцінки, за декотрими підрахунками проїзд має становити не менше 6 гривень, тож якщо вдасться підняти ціну за проїзд "лише" до 4 грн. 50 коп. - це має бути за щастя пасажирам. 

Як вирішиться доля тарифів у львівських маршрутках має стати ясно вже до кінця цього тижня, зокрема, 3 березня, о 17:00 у приміщенні Личаківської районної адміністрації відбудуться громадські слухання, під час яких обговорюватимуть встановлення цін на проїзд та умови пільгового проїзду.

 

 

comments powered by HyperComments