У Львові миряни по півтори доби стоять в черзі до Нерукотворного образу Христа (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 12 лютого 2015, 21:57
У Львові не меншає черга паломників до Нерукотворного образу Ісуса Христа (Хустки Алгаря) – унікальної реліквії з Ватикану.
У Львові миряни по півтори доби стоять в черзі до Нерукотворного образу Христа (ФОТО)

Люди подейкують, що аби доторкнутись до святині потрібно простояти в черзі майже півтора доби. Так, від Собору Св. Юра, де виставлена до почитання Хустка Алгаря, черга тягнеться аж до головного управління Львівської залізниці. У звязку з цим площу Св. Юра перекрили для транспорту.

Поки деякі прочани йдуть відпочити їхні родичі та друзі тримають їм місце в черзі. Інші приносять з собою стільці, канапки та каву в термосах. Старші жінки аби не нудьгувати разом моляться вголос, співають релігійних пісень.

Для тих, хто зголоднів, поряд в наметах можна придбати фастфуд, біотуалети також працюють, якщо стане погано - чергує карета швидкої.

Від великої кількості людей стоптаний грунт на газонах перетворився на суцільне болото. На тому ж таки болоті справно йде торгівля молитовниками, образками та іншою релігійною атрибутикою. Також скупчення віруючих стало справжнім клондайком для жебраків, чи не кожен з яких збирає гроші начебто на лікування.

Водночас, деякі віруючі різними хитрощами намагаються потрапити в храм поза чергою. Зокрема, оскільки людей з малими дітьми пропускають без черги, площею Юра вже ходять чутки про здачу дітей в оренду начебто за 100 грн охочим приклонитися до святині… Редакція «Справжньої Варти» щиро сподівається, що кожен з мирян йдучи до Нерукотворного образу Христа просить у Всевишнього спасіння та кращої долі не лише для себе, а й для України та всього роду людського.

Нагадаємо, львів`ян та гостей міста просять не займати чергу з 15:00, суботи, 14 лютого, адже вже 15 лютого, о 16:00 Нерукотворний образ має покинути Львів.

comments powered by HyperComments