У Львові автори представили першу дитячу книжку про війну (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 4 лютого 2015, 21:17
У книгарні "Є" відбулась презентація книги "Війна, що змінила Рондо".
У Львові автори представили першу дитячу книжку про війну (ФОТО)

Сьогодні, 4 лютого, у приміщення львівської книгарні "Є" відбулась презентація нової дитячої книги Романни Романишин та Андрія Лесіва "Війна, що змінила Рондо",  у якій вперше українські автори розповідають діткам про війну та як із нею жити.

Творці книги зізнаються, що вирішили створити книгу про війну спонтанно, адже це вже не перша їхня робота, а кількість задумок для нових починань колосальна, проте, вирішили віддати перевагу темі на злобу дня. 

Романна розповідає, що хоч книга не про саме українську війну, але схожостей чимало. Рішення про заміну реальних персонажів війни на казкових обрано свідомо: автори мають на меті своїми персонажами показати всю крихкість кожного із нас й те, що міста власне після воєн відбудовують, а от людина вже ніколи не стане такою, як до війни.

Цікаво, що окрім оригінального тексту та ідеї Романна та Андрій також є авторами ілюстрацій до "Війни, яка змінила Рондо", які мають бути близькими та зрозумілими особливо маленьким читачам. 

Тож якщо хочете вбити двох зайців одним пострілом, купивши дитині цікавий та корисний подарунок, який також пояснить дитині зрозумілою для неї мовою таку складу тему, як війна, оберіть "Війна, що змінила Рондо".

 

comments powered by HyperComments