Як Львів прощався з Кузьмою "Скрябіним" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 4 лютого 2015, 19:29
4 лютого у львівській Преображенській церкві проходить прощання з українським музикантом.
Як Львів прощався з Кузьмою "Скрябіним" (ФОТО)

Сьогодні Львів прощається з талановитим українським музикантом Андрієм Кузьменком, який 2 лютого вранці потрапив у страшну автомобільну аварію, у якій загинув. 

Дружина та батьки загиблого прийняли рішення, про закритий похорон лише для близьких, а загальне прощання відбувається у Преображенській церкві Львова з 16:00 до ранку наступного дня.

Враховуючи популярність Кузьми та кількість його друзів та відданих прихильників, вже перед обідом біля входу до храму почали сходитись люди для прощання. А вже пів на четверту довкола церкви зібрався справжній натовп.

Катафалк із тілом Кузьми приїхав до Преображенки вчасно, за труною одразу ж зайшли родичі та близькі Андрія і двері до храму зачинились на "10-15 хвилин". Яким же неприємним був сюрприз, коли двері не відчини ні за пів години, ані за годину. 

Враховуючи анонсований час для початку прощання (16:00) й кількість людей, яка збільшувалась на кілька десятків кожні 5 хвилин, напруження та тиснява наростали, а людям один за одним стало робитись зле. Жодних координованих та узгоджених дій ніхто з імпровізованої охорони не робив, окрім криків з наказами розступитись та відійти назад, що при кількості присутніх на той момент людей, не давало жодного результату. Турникетів чи злагодженої системи пропуску також не було. 

Перша група (по 10-15 людей) змогла зайти до храму, коли годинникова стрілка перейшла пів на шосту. 

Прикро визнавати, але через штовханину, тисняву, холод, багато людей просто забули про те, де знаходяться і з якою метою прийшли. Чимало було й таких, які не витримували тиску й покидали свою чергу. 

Висновок з цієї сумної один: поки українці не навчаться самоорганізації з одного боку, а з іншого організатори масових подій не будуть продумувати деталі пропуску тих самих мас, ми не зможемо достойно провести у останню путь навіть таку світлу та талановиту людину як Кузьма.

Всі ті, хто не дочекався своєї черги чи ще не попрощався з Андрієм, матимуть змогу зробити це сьогодні ввечері та вночі, аж до ранку. Вранці розпочнеться поминальна служба та власне похорон лише для рідних та близьких. 

Висловлюємо щирі співчуття родині. Нехай земля Тобі буде пухом, Андрію. Сумуємо. 

 

 

 

comments powered by HyperComments