У Львові відкриють бібліотеку для незрячих

Юлія Субота  |  Понеділок, 2 лютого 2015, 21:00
У місті з`явиться перша українська дейзі-бібліотека.
У Львові відкриють бібліотеку для незрячих

У Львові скоро має з`явитись перша українська дейзі-бібліотка, до якої увійдуть дві тисячі книг у спеціальному форматі для людей із вадами зору.

Питання про те, що у нас та в Україні загалом катастрофічно бракує книг у форматах для незрячих ставиться вже давно і от тепер голова Львівського обласного осередку ВГО "Українська спілка інвалідів - УСІ" Оксана Потимко звернулася в облдержадміністрацію з проханням посприяти в організації та проведенні навчальних семінарів і майстер-класів для працівників публічних бібліотек Львова та області.

Потимко хоче залучити працівників публічних бібліотек області до начитування літератури для її наступної конвертації у формат daisy, ознайомити з ним працівників публічних бібліотек, його перевагами, технічними і програмними засобами створення дейзі-книг та залучити бібліотекарів до створення в Україні першої дейзі-бібліотеки.

Планується, що з  20 січня до 24 березня 2015 року спеціалісти проведуть такі семінари і майстер-класи у 30 бібліотеках області.
 
Цікаво знати: DAISY (Digital Accessible Information System) - спеціальний формат аудіокниг, який характеризується високою ступенем стискання, захистом від копіювання і структурованою розміткою та зручною навігацією для людей із вадами зору. 

 

 
comments powered by HyperComments