Львів'ян кличуть святкувати Різдво у Шевченківському гаю

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 26 грудня 2014, 19:11
З 7 по 11 січня, в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» пройде свято «Різдво в Гаю». Відвідувачі свята зможуть на власні очі побачити як давні українці святкували Різдво в українському селі.
Львів'ян кличуть святкувати Різдво у Шевченківському гаю

Зокрема, щоб створити особливу родинну атмосферу, гості свята спільно з гуртом автентичної музики «Коралі», гуртом  «Курбаси» та вертепами колядуватимуть від хати до хати. На головній сцені Свята виступатимуть вертепи, а також відбудеться спільна коляда з гуртами «Джалапіта», вертепом театру тіней «Див» та гурту «Йорий Клоц».

Також цьогоріч вперше на святі «Різдво в Гаю» співачка Оксана Муха виконає колядки із свого нового альбому.

Гості свята зможуть спробувати себе у різних майстер-класах, таких як створення ляльки-мотанки, плетіння дідуха і Різдвяних павуків з соломи та виготовлення свічок ручної роботи.

А щоб в час приготувань до Різдва створити неймовірно світлий та добрий настрій - організатори свята запрошують усіх  намалювати або зробити свого ангелика, почепити на віконце у своїй домівці, сфотографувати, виставити у соц.мережу, а другого ангелика занести у Львівську свічкову мануфактуру (пл. Музейна, 1). Цими ангеликами буде прикрашено Шевченківський гай на Різдво.

Також в рамках «Різдва в Гаю» буде презентовано різдвяні інсталяції  «Ангельська коляда»  митців галереї сучасного сакрального мистецтва «IconArt», запрацює ярмарок різдвяних страв, а для малечі читатимуть добрі казки про маленькі й великі Різдвяні дива та проведуть майстер-клас із розмальовування пряників.

comments powered by HyperComments